szafy chłodnicze

Technologia dla delikatnych produktów

Wiele produktów wymaga specjalnych warunków przechowywania. Zaliczyć do nich można z pewnością w większości to, co wykorzystywane jest w gastronomi. Oczywiście to nie wszystko. Czynniki chemiczne i leki również trzeba odpowiednio chronić i utrzymywać odpowiednią temperaturę otoczenia w miejscu składowania.

Diabeł tkwi w szczegółach

Sama budowa szaf chłodniczych może wydawać się bardzo zbliżona do domowych lodówek. Potrzebny jest układ zawierający parownik i skraplacz, całość wypełniona jest między innymi czynnikiem chłodniczym. Dzięki zachodzącym procesom, temperatura obniżana jest do pożądanego poziomu. Różnice pojawiają się przede wszystkim w skali. W przypadku urządzeń domowego użytku wszystko jest skonstruowane w bardzo kompaktowy sposób, a odpowiednie ustawienie pozwala na utrzymywanie przybliżonej temperatury. Szafy chłodnicze gastronomiczne muszą niemal idealnie trzymać się nastawu.

Tylko jeden

Olbrzymim atutem szaf chłodniczych jest z pewnością możliwość połączenia wielu urządzeń pod jeden agregat. Dzięki odpowiedniemu spasowaniu mocy urządzeń można zaoszczędzić zarówno pieniądze potrzebne na instalację układu oraz później obniżyć koszty pracy. Ma to bardzo duże znaczenie zwłaszcza, że chłodziarki w gastronomii pracują niemal bez wytchnienia.

https://gastronet24.pl/12721-szafy-chlodnicze

Szafy chłodzące to sprytnie skonstruowane urządzenia, które dają możliwość przedłużenia zdatności żywności do spożycia. To z kolei zapewnia nie tylko bezpieczeństwo dla nabywców ale także umożliwia znaczne obniżenie kosztów, które musi ponieść sprzedawca. A wszystko to przy zachowaniu prostego, schludnego wyglądu wewnątrz każdego sklepu.

Previous Article
Next Article