pizza pieczenie

Czym charakteryzują się profesjonalne piece do pizzy?

Wysokiej klasy piec gastronomiczny to inwestycja na lata, dlatego też warto postawić na markowy sprzęt od renomowanego producenta, który nie zawiedzie w najmniej spodziewanym momencie. Dobry piec znacząco przyśpiesza pracę w kuchni i co najważniejsze, to właśnie dzięki niemu, można liczyć na idealnie przypieczoną pizzę. Uniwersalne piece do pizzy, można wykorzystać także przy wielu innych daniach.

Jakie dodatkowe funkcje mogą się przydać?

Profesjonalne piece do pizzy wyposażone są w wiele dodatkowych funkcji, dzięki którym znacząco zwiększa się ich funkcjonalność i komfort użytkowania. Godne polecenia są między innymi urządzenia z drzwiami otwieranymi bezdotykowo. Dzięki drzwiom bezdotykowym można liczyć na sterylne miejsce pracy i na doskonałą izolację. Nagrzewane drzwi bardzo często powodują oparzenia, dlatego też bezdotykowe modele znacząco podnoszą poziom bezpieczeństwa. Przydać mogą się także dodatkowe kółka, dzięki którym znacząco zwiększa się mobilność sprzętu. Coraz więcej producentów oferuje profesjonalne piece do pizzy z wysuwanymi półkami, które umożliwiają szybkie i bardzo wygodne wkładanie dań do środka.

Elektryczne czy gazowe piece do pizzy?

Elektryczny gastronomiczny piec do pizzy może pochwalić się bardzo prostą obsługą, dlatego też tak wiele osób decyduje się na jego zakup. Olbrzymią wygodą jest to, że można regulować temperaturę i dostosować ją do swoich indywidualnych potrzeb. Do największych atutów można zaliczyć atrakcyjną cenę. Pamiętać należy jednak o tym, że elektryczne piece pobiegają dużo mocy, dlatego też ich eksploatacja jest dość droga. Gazowe piece co prawda są znacznie droższe, ale ich eksploatacja jest zdecydowanie bardziej ekonomiczna w utrzymaniu. Gastronomiczny piec do pizzy na gaz wymaga oczywiście porządnej wentylacji. Na rynku można spotkać także piece opalane drewnem, które są bardzo bezpieczne.

Previous Article
Next Article