garnki do gotowania

Garnek na parę – nowoczesna kuchnia, nowoczesne sprzęty

Moda na zdrowe odżywianie czasem podpowiada wymyślne dania, oparte na wieloskładnikowych i drogich elementach. Czasem jednak w prostocie tkwi sukces, dlatego warto zaopatrzyć się w garnek do gotowania na parze Bokono i odkrywać nowe smaki, znane dotąd w innych odsłonach. Dzięki temu naczyniu, można poczuć przyjemność z gotowania od nowa, a dodatkowo, zrzucić kilka, zbędnych kilogramów.

Nowa era garnków

Akcesoria kuchenne, oferowane przez współczesnych, znanych producentów, odznaczają się wysoką jakością wykonania. Garnek na parę produkowany jest zazwyczaj ze stali nierdzewnej. Przyczyna jest prosta – materiał ten jest doskonałym izolatorem ciepła, a w przypadku przyrządzania potraw na parze, ma to duże znaczenie. Jednocześnie naczynia te są bardzo funkcjonalne. Ruchoma nakładka w postaci sita, na którym umieszcza się potrawy, zawsze może być zdjęta, a sam korpus wykorzystany do gotowania innych dań. Współczesne, kuchenne akcesoria zrywają zatem ze schematem „do każdej potrawy, osobne narzędzie”. Obecnie liczy się szybkość, użyteczność i nowatorskie rozwiązania.

Garnek jak malowany

Garnek na parę potrafi także zaskoczyć swoim wyglądem, idealnie wpisującym się w styl modernistycznej kuchni. Stalowe korpusy urozmaicane są eleganckimi, szklanymi pokrywami lub sitem, wykonanym z silikonu, odznaczającym się soczystymi kolorami. Garnek zatem może dumnie prezentować się na płycie kuchni podczas gotowania obiadu.

Previous Article
Next Article