patera owoce

Patery na owoce – towarem luksusowym wielu lokali publicznych

Każda restauracja musi dbać o swoją renomę, gdyż to jej jedyny atut w walce o przychylność klientów. W związku z tym usługi świadczone przez nią muszą być najwyższej jakości. W dobrze zarządzanym lokalu nie może zabraknąć stylowych dodatków kuchennych, gdyż one również budują klimat lokalu. Jednym z nich jest patera na owoce Nowoczesna restauracja nie może się po prostu bez niej obejść.

Dlaczego w restauracji przydaje się szklana patera na owoce?

Po pierwsze dlatego, że może ona zastąpić talerze i półmiski, które są przecież w ciągłym obiegu. Gdy jest duży natłok gości kelnerzy i pomoc kuchenna nie zawsze nadążają z ich czyszczeniem. Na szklanej paterze można więc podać słodkie desery i owoce, a dzięki temu zadowolić klienta i zyskać trochę czasu na realizację dalszej części zamówienia. Poza tym patera na owoce nowoczesna (zobacz) jest wzbogaceniem ogólnego wystroju i świetnym uzupełnieniem zastawy stołowej.

Gdzie jeszcze szklana patera na owoce spełnia funkcje dekoracyjne?

Naczynie to swoją chwilę chwały ma niewątpliwie w cukierni i w lodziarni. Tam słodkości sypią się niczym z rękawa. A prawdą jest, że patery na owoce pomagają i to dość skutecznie wyeksponować wszelkie ich atuty, tak by smakosz, który tu zagląda- nie mógł się im w żaden sposób oprzeć. Szklane patery na owoce są także pożądane w kawiarniach i uczelnianych jadłodajniach, gdyż studenci uwielbiają zagryźć w trakcie przerwy jakiś szybki i dosyć kaloryczny deser.