Patelnie Stalgast – czy sprawdzą się w restauracji?

Wyposażenie lokalu gastronomicznego jest zwykle intensywnie eksploatowane, co sprzyja przedwczesnemu zużyciu. Dobrej jakości garnki i akcesoria powinny posłużyć minimum kilka lat. Właśnie dlatego ostateczna decyzja o zakupie powinna zostać przemyślana. Wbrew pozorom nie trzeba posiadać ogromnego budżetu, aby zakupić elementy o satysfakcjonującej jakości. Przykładem są produkty Stalgast, które często wybierane są do restauracji.

Trwałe tworzywa

Wśród produktów Stalgast można znaleźć patelnie nierdzewne, które doskonale sprawdzą się w obiektach gastronomicznych. Jest to inwestycja, która opłaca się najbardziej. Stal nierdzewna nie jest narażona na korozję, co znacząco przedłuża żywotność posiadanego wyposażenia. Alternatywą są modele ze stali węglowej, które również cechują się podwyższoną wytrzymałością.

Patelnie opisywanej marki gwarantują:
– niską podatność na uszkodzenia mechaniczne,
– wysoką uniwersalność (możliwość stosowania na różnych kuchenkach),
– mocne dno o doskonałej przewodności ciepła.

Zróżnicowane modele

Patelnie marki Stalgast (https://www.gastropuls.pl/stalgast) posiadają rozmaite średnice, czy też wysokości. Ponadto występują one w wersji z pokrywką lub bez. Dużym zainteresowaniem cieszą się modele z powłoką teflonową, która jest odporna na zarysowania. Dodatkowym atutem jest fakt, że znacząco podnosi ona komfort przygotowywania posiłków.

Powłoka, do której nie przywierają gotowane produkty zmniejsza ryzyko przypalenia. Szczególną uwagę warto jest zwrócić na patelnie posiadające trójwarstwowe dno kapsułowe.